3 tools om van een groep een team te maken

Wij werken graag met mensen en maken graag van een groep mensen een team. In dit artikel delen we 3 tools met je die we de afgelopen tijd met succes en plezier hebben ingezet.

RealDrives 

Wat drijft jou in je werk en waar word je echt enthousiast van? Wat is van belang en waar ligt je kracht? Allemaal relevante zaken om goed scherp te hebben bij het functioneren in een team. Door gebruik te maken van de RealDrives kleurentest kunnen we hier inzicht in krijgen. Door de individuele resultaten samen te voegen ontstaat er een teamprofiel. Dit profiel geeft heel mooi inzicht in de gecombineerde kleuren en is een sterk startpunt voor een gesprek over het team, de sterke kanten en mogelijke valkuilen maar ook hoe de diverse individuele eigenschappen tot zijn recht komen. 

Gebruiksaanwijzing: inzicht in elkaar

Als je een nieuwe TV koopt, lees je eerst de gebruiksaanwijzing voordat je hem installeert. Opvallend is dat we wel starten met samenwerken in een team zonder te weten hoe eenieder in elkaar zit, toch? Om teams snel inzicht te geven in elkaar en het gesprek over samenwerken te stimuleren, hebben we afgelopen tijd met plezier en succes de ‘Gebruiksaanwijzing’ ontwikkeld. Dit A4-tjes omschrijft een ieders persoonlijke manier van werken en samenwerken. Door dit te maken en te delen versnellen we de samenwerking en creëren we begrip en inzicht in elkaars wereld.

Time Out 

Druk, druk, druk. Een overvolle agenda en aan het eind van de dag opgeslokt door de waan van de dag. Herkenbaar? Door met het team gebruik te maken van onze Time Out doe je samen met je team kort en gericht een pas op de plaats. Gezamenlijk onderzoeken we het functioneren van het team en bepalen we of we nog op de goede weg zijn. Eerder gemaakte afspraken kunnen tegen het licht gehouden worden of we bespreken een specifiek voorval zodat hiervan geleerd kan worden. Vanuit onze expertise faciliteren wij deze Time Out en zorgen we voor scherpte en aandacht zodat de pas op de plaats bijdraagt aan de volgende stap in de ontwikkeling van het team.

Sta je op het punt een team samen te stellen of aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht? Loopt het even niet lekker of is er behoefte aan praktische reflectie? Bel ons.

We denken graag en met plezier mee over de ontwikkeling van jullie team.