Crisismanagement

Alertheid en adequaat acteren. Je kent dat wel. De organisatie kom ineens in de spotlight omdat er iets onverwachts gebeurt met mogelijk vervelende gevolgen voor klanten, medewerkers of management.

Geregeld gebeurt dat doordat signalen niet of verkeerd zijn geïnterpreteerd. Een alerte organisatie heeft oog voor die signalen en weet die te vertalen naar preventieve acties of maatregelen. Een doordacht, gedragen en doorleefd crisismanagementplan en transparante onderlinge communicatie draagt bij aan de juiste besluiten op het juiste moment. Elke medewerker heeft daarin een rol.

GGZ alert

Samen met Philadelphia Zorg hebben wij de alertheid op potentiële crisissituaties bij deze GGZ-instelling weten te vergroten door een communicatief crisismanagementplan te ontwikkelen. Door te oefenen en realtime-on-the-job simulaties in te zetten weten medewerkers hoe ze moeten acteren in (potentiële) crisissituaties. Door de hele organisatie heen is nu de alertheid voelbaar waarbij afdelingen zoals Communicatie en HR nauw zijn aangesloten.

Door regelmatig herhalen, blijft de organisatie in staat tijdig potentiële crises te signaleren en adequaat en proactief te reageren als dat nodig is.

Meer weten wat wij op het gebied van crisismanagement en alertheid voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Rob van Kouwen of Anouk Hendrikx.