Inspiratiedag en pakkende beelden

Wij werken regelmatig aan opdrachten die starten met de vraag: “Kunnen jullie met ons meedenken over een impactvolle bijeenkomst voor ons team?” Een dag waarbij teamleden vanuit individuele drijfveren de collectieve focus met elkaar delen en versterken.

Onze aanpak is altijd maatwerk. Tijdens de voorbereidende interviews koppelen wij een passend thema aan de dag dat ook aansluit bij concrete teamdoelen. Zo hebben wij onlangs voor een afdeling van de Tweede Kamer een Inspiratiedag begeleid. In de voorbereiding hebben wij gesprekken gevoerd met de individuele teamleden om een beeld te kunnen vormen van specifieke wensen en bijzonderheden die wij als ingrediënten voor de dag konden benutten. En ook wat wij beter niet konden doen.

Dynamische en verbindend

Een en ander is vertaald in een dynamisch dagprogramma. In de ochtend stond een nadere persoonlijke kennismaking van de deels nieuwe teamleden op de agenda. In de middag zijn wij dieper ingegaan op specifieke onderwerpen in mini-workshops en zijn de deelnemers gezamenlijk tot concrete plannen en acties gekomen.

Het resultaat: elk teamlid had na de sessie beeld bij eigen aandachtspunten en acties en de bijdrage aan het collectief.

Onze aanpak laat zich typeren als persoonlijk, uitnodigend en verbindend. In de middag hebben we een cartoonist gevraagd om impressie te maken van de inhoudelijke gesprekken. Deze oogst zorgt ervoor dat een en ander na de sessie ook doorleeft.

Meer weten over wat wij bij het bedenken en organiseren van teamsessies voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Rob van Kouwen of Anouk Hendrikx.