Bouwreis Cambodja

De Bouwreis naar Cambodja is voorbij, we hebben in één week een huis gebouwd voor de familie Voeun Oeun. Een heel arm gezin dat vecht voor een normaal bestaan. En voor Cambodjaanse termen betekent dat zorgen dat je kunt voorzien in de echte primaire levensbehoeften. Als gezin en samen in de gemeenschap waarin zij wonen. Het was een bijzondere week die ik met mijn dochter Marit heb mogen meemaken. Een ervaring voor het leven.

Midden tussen de lokale mensen en met de hulp van lokale skilled workers zijn wij met 16 vrijwilligers begonnen op een plat stuk grond en hebben in 1 week het hemelsblauwe huis op palen op Cambodjaanse wijze ritueel ingewijd en het gezin begeleid naar hun nieuwe, veilige en toekomstbestendige onderkomen. Voor hen is de weg nu vrij om zich te richten op het verbouwen van rijst en groenten en het verzorgen van de kippen en eenden. Voor de verkoop en ook voor zichzelf. Ze hoeven zich nu niet meer te bekommeren over hun woning en veilig slapen.

Dank aan alle sponsoren die in het kader van 10 jaar Multividuals ook een donatie hebben gedaan aan hashtag#HabitatforHumanity en aan hashtag#Rabobank Amsterdam die deze reis heeft georganiseerd voor haar relaties. De blog van deze onvergetelijke reis lees je hier: https://lnkd.in/g5fmhdV.